MicroPython op de ESP8266

Vorig jaar stond er in het Noordhollands dagblad een artikel over het zelf fabriceren van een fijnstofmeter. In de krant werd verwezen naar het Duitse burgermeetproject Luftdaten waar verder informatie alsmede de bouwinstructies voor de fijnstofmeter te vinden waren.
Ik heb de fijnstofmeter volgens de instructies in elkaar gezet en dat was prima te doen. Het werkte prima alleen had ik een beetje moeite met de stroomvoorziening. Hij hing bij mij buiten op het balkon en omdat ik daar geen elektriciteit heb gebruikte ik batterijen en die waren sneller leeg dan ik verwachtte.

Een van de onderdelen was de ESP8266, een microcontroller met een wifi-module. Deze zorgde er voor dat de meetgegevens via wifi naar een online database gestuurd konden worden.

Ik vind het leuk om uit te zoeken wat er allemaal mogelijk is met deze microcontroller (kost nog geen €3,00 ) en de komende tijd zal ik mijn bevindingen dan ook weergeven in een aantal tutorials.

In mijn eerste handleiding heb ik beschreven hoe je MicroPython op de ESP8266 kunt installeren.

Categories: ESP8266