App Inventor

Voor kinderen die wat uitgekeken raken op Scratch is App Inventor misschien een mooie uitdaging. Net als bij Scratch kan er door het slepen van blokken een programma in elkaar geklikt worden, maar nu gaat het wel over programma’s (app-jes) die kunnen draaien op een Android telefoon.

Er is nog niet zoveel materiaal in het Nederlands te vinden maar op de site van www.leswiki.nl vond ik een goede beginners handleiding. De handleiding werd geschreven voordat er een Nederlandse versie van App Inventor beschikbaar was en de schermafdrukken zijn dan ook in het Engels (geen probleem lijkt mij).

Ik ben gewend om standaard met de Chrome browser te werken, maar deze gaf problemen bij het overzetten van de app naar mijn mobieltje. Toen ik overstapte naar Firefox ging het prima.

Categories: App Inventor